Hvad Er Rosevin? - Læs Om Det Her

22. February 2021 • Rosé
Billede: Pixabay

hvad er rosevin? - Rosevin er en vin der typisk har en sart lyserød farve og vinen er lavet på røde druer.

Alle vine er lavet på forskellige farvede druer men alt saft fra druer er en klar saft lige meget hvilken farve drue der er brugt, eftersom at det kun er skindet på druerne der rent faktisk har en farve og frugtkødet er farveløst. 

Derfor får alle vine deres farve fra skindet på druerne og ikke selve saften fra druerne. 

Når man laver rose vin får skinnet fra de røde druer lov til at ligge i druesaften i kort tid for at det får den lyserøde farve. 

Lige så snart vinen får den lyserøde farve , fjernes de røde drue skind fra saften og så begynder fermenteringen af saften som så skaber rose smagen. 

Der er nogle der fejlagtigt tror at rose er skabt ved at blande rød vin og hvid vin med hinanden, men sådan foregår det ikke. 

Det franske område Provence er især kendt for at lave rosevin af en bestemt kaliber og er kendt for at være gode til at holde en bestemt smag i rosevinen. 

Du kan få rose fra i mange prisklasser, fra over hele verden, men skal du have en næsten sikker vinder til en hvilken som helst prisklasse, så er rose fra provence det rigtige valg i det fleste tilfælde. 

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for støtten de her bidraget til teksten på netop denne artikel. Der kan du, udover mange andre ting, shoppe mikroovn. Herfra siger vi tusind tak.

Hvordan laves rosevin? - Få svaret her

08. November 2021 • Rosé
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvad er rosévin?

22. February 2021 • Rosé
Billede: Pixabay, kaboompics
Læs Resten