Hvad Betyder Reserva Vin?

20. May 2021 • Rødvin
Billede: Pixabay, PhotoMIX-Company

Reserva vin er gerne en etiket, du ser på en flaske, hvis den har opfyldt nogle specifikke krav. Udtrykket kommer fra Spanien og betyder, at denne vin har lagret i minimum 3 år, heraf minimum 1 år på egetræsfade og minimum 6 måneder på flaske. Dette er dog kun gældende for rødvinen.

Kigger du på en reserva hvidvin betyder reserva her, at vinen har lagret i minimum 2 år, hvor minimum 6 måneder er på eg.

Kravene til disse vine kan variere meget fra område til område. Det er lande såsom Chile og Argentina. Her er der ingen lovkrav til de forskellige vine. Her bruges betegnelse til at vise, at vinen kan anbefales. Det er mere sjældent, at den rent faktisk har lagret længere end en almindelig vin.

Andre udtryk

Der findes også andre udtryk fra Spanien, blandt andet Crianza og Gran Reserva. 

Gran Reserva betyder her, at vinen har lagret i minimum 5 å, hvor minimum 2 er på egetræsfade og minimum 2 er på flaske. Denne vin har altså lagret i længere tid.

Crianza betyder, at vinen har lagret i minimum 2 år, heraf hvor 6 måneder er i eg.

Jeg håber, jeg har været med til at gøre dig bare lidt klogere på reserva vin.

Det indhold, du læser i dette indlæg, er lavet med økonomisk support fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense bestiller man specielt gerne livets træ smykke.

Hvor meget vin må man tage med til Danmark?

22. September 2021 • Rødvin
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan Laver man vin?

06. August 2021 • Rødvin
Billede: canva.com
Læs Resten