Hvilken Temperatur Skal Rødvin Opbevares Ved?

12. February 2021 • Rødvin
Billede: Pixabay

Vin, og især rødvin, er altid lidt af en udfordring, når vi snakker om temperatur, opbevaring og serveringstemperatur. Det er vigtigt at have styr på opbevaringen, hvis man vil bevare vinens gode smag og balance.

Hvilken temperatur skal rødvin opbevares ved? Rødvin bør opbevares ved en konstant temperatur mellem 10 og 16 grader. Nogle foretrækker rødvinen lunken, mens andre godt kan lide den en smule kold. Det er i høj grad et spørgsmål om smag og behag, men holder du dig til ovenstående, så er du på den sikre side.

Det er ikke kun temperaturen, der skaber den optimale opbevaring. Faktisk er der også en del andre ting, som man skal have styr på, hvis man vil gøre det helt efter bogen. Udover den konstante temperatur mellem 10 og 16 grader, så bør rummet også have en luftfugtighed mellem 50 og 80 procent, der skal være god ventilation, der skal helst være totalt mørkt, og så må der ikke være vibrationer.

Ovenstående kriterier er grunden til, at man har brugt kældre i mange hundrede år til at opbevare vinen korrekt. Her er der både en kølig, konstant temperatur, højere luftfugtighed, ingen lys og ingen vibrationer. Har du ikke mulighed for at skabe disse forhold i et rum, så er en vinkøler et rigtig godt alternativ.

Hvor meget vin må man tage med til Danmark?

22. September 2021 • Rødvin
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan Laver man vin?

06. August 2021 • Rødvin
Billede: canva.com
Læs Resten