Hvor Kommer Amarone Vin Fra?

21. April 2021 • Rødvin
Billede: Pixabay, FOTOKALDE

Amarone vin kommer kun fra et sted i verden og det er Norditalien. Nærmere betegnet vindistriktet 'Valpolicella', hvilket betyder 'dalen med de mange kældre'. Det navn har stedet fået, fordi der er så mange vinkældre i området, at det nærmest ikke kan tælles.

Selve regionen kan deles ind i tre områder: Classico, Valpantena og Est. 

Det er et område, der er meget respekteret og er den andenstørste producent af DOC-vine. 

DOC er et stempel, som betyder en vis kvalitet. Det har eksisteret i Italien siden 1963 og man kan kun opnå det ved at opfylde en lang række krav. Disse krav gælder lige fra starten af druens levetid og indtil den kommer på flaske. Et af disse krav er eksempelvis, at 85 % af vinen skal være med en af de nedstående druer. De sidste 15 % må komme fra op til 18 andre forskellige druearter.

Der findes forskellige druetyper, som vinene fra 'Valpolicella'-området primært bliver fremstillet af. Disse druetyper er:

  • Corvina
  • Rondinella
  • Molinara
  • Corvinone

Kender du ikke så meget til druer i vine, men gerne vil have en Amarone i den fineste kvalitet, bliver det ofte sagt, at du skal vælge vine, som er produceret med Corvina og/eller Corvinone. Disse druer skulle være exceptionelle og være de bedste, du kan finde på markedet.

Du læser denne artikel, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet for at tilgodese Perlen Odense. Find et stort udvalg af produkter hos Perlen Odense webshop, eksempelvis Sif Jakobs øreringe eller utallige andre gode varer. Heraf markeret, som du ser øverst.

Hvor meget vin må man tage med til Danmark?

22. September 2021 • Rødvin
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan Laver man vin?

06. August 2021 • Rødvin
Billede: canva.com
Læs Resten